fbpx
OVER ONS2022-03-01T13:50:07+01:00

Samen veilig werken en wonen in Botlek Europoort

Goede buren maken kennis met elkaar en informeren elkaar. Het doel van Burengesprek Botlek Europoort is om een open en constructief gesprek te voeren tussen bedrijven, overheden en omwonenden. Door met elkaar te praten, ideeën te delen, vragen te stellen en informatie te bundelen over veilig werken en wonen houden we het gebied rondom de Botlek en Europoort leefbaar en veilig. Nu en in de toekomst.

Burengesprek Botlek Europoort stond voorheen bekend als de Klankbordgroep ‘Samen veilig werken en wonen’ Rozenburg. Het omvat inmiddels alle gemeenten die het industriegebied omringen.

Bedrijven

Aan het Burengesprek Europoort Botlek nemen chemische bedrijven uit het gebied, gemeente Rotterdam, Veiligheidsregio Rijnmond en de DCMR Milieudienst Rijnmond deel.

Alle partijen zijn actief in het Europoort Botlek gebied en vinden het belangrijk om in contact te komen en blijven met mensen die er wonen en werken. Het Burengesprek wordt voorgezeten door een onafhankelijke voorzitter, Peter van Gerwen.

  • Air Liquide Rozenburg

Air Liquide in Nederland is in 1931 opgericht en wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van industriële en medische gassen.

  • Air Products

Air Products, van origine een Amerikaans bedrijf, is opgericht in 1940 en heeft elke dag een positieve invloed op het leven van consumenten overal in de wereld.

  • Alco Energy Rotterdam (AER)

Alco Energy Rotterdam is een samenwerkingsverband van aandeelhouders die een jarenlange ervaring hebben in de wereld van ethanol (Alcogroup) en diervoeders (Vanden Avenne Commodities).

  • AVR

AVR is gespecialiseerd in de verwerking van diverse soorten restafval: afvalwater, papierpulpresidu, huishoudelijk- en bedrijfsafval, afvalhout en gevaarlijk restafval.

  • Climax Molybdenum bv

Climax Molybdenum Company is een dochteronderneming van Freeport-McMoRan Inc (FCX.com), een internationaal koper, goud en molybdeen mijnbouwbedrijf met meerdere vestigingen over de hele wereld. De vestiging in de Botlek opende in 1965 en is daarna meerdere malen uitgebreid en gemoderniseerd. In de fabriek wordt geconcentreerd molybdeenerts uit mijnen verwerkt tot verschillende molybdeenproducten die zowel in de industrie als in het dagelijks leven gebruikt worden, zoals in auto’s, bruggen en zonnepanelen.

  • DCMR Milieudienst Rijnmond

DCMR Milieudienst Rijnmond is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland, veertien gemeenten in de regio Rijnmond en Goeree-Overflakkee.

  • Ducor Petrochemicals

Ducor Petrochemicals is gespecialiseerd in de productie van polypropeenproducten en verkoop van polyetheenproducten. Deze producten worden gebruikt als grondstof voor uiteenlopende toepassingen.

  • Huntsman Holland

Huntsman Holland is onderdeel van een Amerikaans familiebedrijf met meer dan 16.000 werknemers in zo’n dertig landen wereldwijd.

  • Kemira Rotterdam

Kemira Rotterdam B.V. is onderdeel van Kemira Oyj, een wereldwijd opererend en beursgenoteerd Fins waterchemiebedrijf dat in 1920 is opgericht.