fbpx

Kemira Rotterdam

Herkomst: Finland
Aantal vestigingen: 64 sites in 40 landen (in Europa, Midden-Oosten, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië), sales in 100 landen wereldwijd
Aantal medewerkers: 165
Op de locatie sinds: Botlek: 1965, Europoort: 1968

Kemira Rotterdam B.V. is onderdeel van Kemira Oyj, een wereldwijd opererend en beursgenoteerd Fins waterchemiebedrijf dat in 1920 is opgericht. Kemira Rotterdam B.V. bestaat uit twee locaties: Europoort en Botlek. Op de locatie Europoort, gelegen aan de Moezelweg, hebben we een productiesite met een oppervlakte van 4,8 hectare. Hier zijn we gevestigd sinds 1968, eerst onder de naam Esso en sinds 1986 als Kemira. Op de Botlek-locatie aan de Botlekweg opereren we sinds 2007 onder de naam Kemira, daarvoor deden we dit onder de namen Cyanamid (sinds 1965) en Cytec (sinds 1993). Deze site heeft een oppervlakte van 11,2 hectare waarvan 4,5 hectare bezet is door productieplants en tankfarms en 1,3 hectare door kantoorgebouwen. Op deze twee sites werken ongeveer 165 mensen in productie- en kantoorfuncties. Wereldwijd werken er ruim 5.000 mensen bij Kemira.

Wat doen we?

Voor Kemira is water de bron van leven en groei. Dankzij onze middelen voor waterbehandeling en onze technische oplossingen besparen onze klanten veel energie, water en grondstoffen. Daardoor kunnen zij het water dat ze gebruiken veel efficiënter recyclen. Zo draagt Kemira bij aan de ontwikkeling van een duurzame industrie en maken we schoon water bereikbaar voor meer mensen.

Onze klanten zijn bedrijven en organisaties die veel met water werken. Denk aan ondernemingen die actief zijn op het gebied van waterzuivering, in de drinkwaterindustrie en andere bedrijven waar klanten met onze producten snel en efficiënt hun water schoon kunnen maken. Ook doen we veel voor bedrijven in de pulp- en papierindustrie, aan wie we chemische producten leveren waarmee onze klanten betere rendementen halen en efficiënter met water-, grondstof- en energieverbruik kunnen omgaan. Ook de olie- en mijnbouwindustrie is voor ons een belangrijke branche; water vervult hier een centrale rol en onze klanten kunnen dankzij onze kennis hun efficiëntie en productiviteit verbeteren.

Wat doen we aan veiligheid?

Bij de productie van onze middelen voor waterbehandeling is de belangrijkste voorwaarde dat dit veilig en verantwoord gebeurt. Kemira Rotterdam B.V. is gecertificeerd voor ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001; deze certificaties garanderen dat er gewerkt wordt volgens de normen met betrekking tot het kwaliteitssysteem, gezondheid, veiligheid en milieu.

Daarnaast hebben we een responsible care verantwoordelijkheid en zijn we een op hoog niveau geclassificeerde Seveso-site (Europese richtlijn met betrekking tot gevaarlijke stoffen). Ook zijn we een BRZO-bedrijf (Besluit Risico Zware Ongevallen). Dit betekent concreet dat we (moeten) voldoen aan en werken volgens de hoogste en meest strenge veiligheidseisen.

‘We willen richting alle buren uitstralen dat Kemira veiligheid op nummer één heeft staan’
– Luc Kersten, Plant Manager –

De laatste jaren heeft Kemira geïnvesteerd in automatisering (om lichamelijke inspanning van onze medewerkers te verminderen), in een nieuwe bio-AMD fabriek die veiliger is en minder milieu-impact heeft dan de oude fabriek die hij vervangt, en in een uitbreiding van de NLP-productlijn. Daarmee geven we aan de Botlek-site als een belangrijke asset te zien.

Foto: Claire Droppert

Waarom doen we mee aan het Burengesprek?

Bij Kemira vinden we het belangrijk om transparant te zijn richting onze buren, oftewel: de buurbedrijven en de inwoners van het volledige gebied Botlek Europoort, waar ook veel van onze medewerkers wonen. We willen richting alle buren uitstralen dat Kemira veiligheid op nummer één heeft staan. Niet alleen door ons te houden aan alle wet- en regelgeving maar ook door onze veiligheidscultuur, die wij samen met onze medewerkers creëren, te blijven optimaliseren. Door te participeren aan het Burengesprek kunnen we met iedereen in contact blijven. Dit doen we onder meer door te leren van elkaar en door de behoeften van onze werk- en leefomgeving continu te scannen.

MEER NIEUWS

  • Euroliquids

Euroliquids

Euroliquids is een dynamisch productiebedrijf gevestigd in Europoort. Wij produceren een ruim assortiment aan vloeibare meststoffen voor de land- en tuinbouw en chemicaliën voor de industrie.

  • StockSnap @ Pixabay

Het jaar van Burengesprek Botlek Europoort

31-12-2021 Nu 2022 om de hoek staat, is het een ...

ANDERE BEDRIJVEN

  • LyondellBasell

LyondellBasell behoort tot de drie grootste chemiebedrijven ter wereld. Wereldwijd werken meer dan 18.000 mensen bij ons bedrijf en verkopen we onze producten in meer dan honderd landen.

  • Alco Energy Rotterdam (AER)

Alco Energy Rotterdam is een samenwerkingsverband van aandeelhouders die een jarenlange ervaring hebben in de wereld van ethanol (Alcogroup) en diervoeders (Vanden Avenne Commodities).

  • Climax Molybdenum bv

Climax Molybdenum Company is een dochteronderneming van Freeport-McMoRan Inc (FCX.com), een internationaal koper, goud en molybdeen mijnbouwbedrijf met meerdere vestigingen over de hele wereld. De vestiging in de Botlek opende in 1965 en is daarna meerdere malen uitgebreid en gemoderniseerd. In de fabriek wordt geconcentreerd molybdeenerts uit mijnen verwerkt tot verschillende molybdeenproducten die zowel in de industrie als in het dagelijks leven gebruikt worden, zoals in auto’s, bruggen en zonnepanelen.

2023-06-06T11:51:02+02:00