fbpx

Nobian

Herkomst: Nederland (tot 2018 onderdeel van AkzoNobel)
Aantal vestigingen: 7 productievestigingen in Nederland, Duitsland en Denemarken
Aantal medewerkers: 1600 mensen
Op de locatie sinds: 1961

Nobian is een Europese marktleider in de productie van zout, essentiële chemicaliën en energie voor de industrie, variërend van bouw en reiniging tot farmaceutica en waterbehandeling. We blinken uit in de veilige en betrouwbare aanvoer van hoogzuiver zout, chloor-alkali, chloromethaan en waterstof, dankzij onze geïntegreerde waardeketen met moderne productielocaties in Nederland, Duitsland en Denemarken. We hebben een sterke geschiedenis van zoutproductie die meer dan 100 jaar teruggaat tot 1918, en we hebben uitgebreide ervaring met ondergrondse energieopslag. Onze 1.600 medewerkers zetten zich in om veiliger, efficiënter en duurzamer te worden. Zo zorgen we ervoor dat de essentiële producten van vandaag ons leven van morgen blijven verbeteren door chemie waar u op kunt rekenen. Nobian is volledig eigendom van Carlyle Group en GIC.

Wat doen we?

Nobian is gevestigd op Bedrijvenpark Botlek en maakt in de haven van Rotterdam onderdeel uit van het chloorcluster. Het chloor, natronloog, bleekloog en waterstof dat bij Nobian wordt geproduceerd, zijn belangrijke ingrediënten voor de chemiebedrijven. Het chloorcluster levert een essentiële bijdrage aan de economie in Rotterdam.

Wat doen we aan veiligheid?

Nobian kent vier kernwaarden: Veiligheid, Excellentie, Zorg en Eigenaarschap. V.w.b. Veiligheid gelden de volgende uitgangspunten:

  • We dragen er zorg voor dat iedereen veilig thuis komt, elke dag weer
  • We houden ons aan wet- en regelgeving en aanvullend aan onze specifieke bedrijfsveiligheidsprocedures en instructies en stoppen het werk direct als een situatie onveilig is
  • We dragen bij aan een veilige en gezonde werkomgeving door ons continu bewust te zijn van de veiligheidsrisico’s en we nemen hier de juiste maatregelen op

‘Nobian streeft ernaar om een van de meest duurzame chemische bedrijven in Europa te worden, maar dit kunnen we niet alleen doen. Daarom willen wij samen groener groeien (Grow Greener Together) met onze klanten, partners en de samenleving. We hebben onszelf tot doel gesteld tegen 2024 CO2-neutraal te zijn met 100% hernieuwbare energie’
– Nobian –

Waarom doen we mee aan het Burengesprek?

Nobian is een betrokken partner voor onze omgeving, klanten en belanghebbenden. Vanuit het verleden waren we als AkzoNobel al vertegenwoordigd in de Klankbordgroep Rozenburg.

Deelname aan het initiatief Burengesprek is één van de manieren om met onze omgeving, klanten en belanghebbenden in dialoog te blijven.

MEER NIEUWS

  • Lotte van Halderen - Vopak

Lotte van Halderen – Terminal Manager Vopak Energy Terminals

"Ik vind het geweldig dat ik in mijn huidige baan een verandering kan opstarten met betrekking tot de vergroening."

  • Rob Laarman Air Liquide

Rob Laarman – HSQE Engineer bij Air Liquide in Rozenburg

“Als voorzitter van de Dorpsraad Rozenbrug zet ik mij graag in voor de jeugd, maatschappelijke projecten en de verenigingen.”

ANDERE BEDRIJVEN

  • Air Liquide Rozenburg

Air Liquide in Nederland is in 1931 opgericht en wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van industriële en medische gassen.

  • Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR)

VRR is een overheidsorganisatie die namens de vijftien gemeenten in de regio taken uitvoert op het gebied van rampenbestrijding, crisisbeheersing, risicobeheersing, brandweerzorg, ambulancezorg en geneeskundige hulpverlening.

  • LANXESS

LANXESS heeft 's werelds breedste portfolio van geur- en smaakstoffen. In dit segment combineren wij chemische en technische knowhow met een grondige kennis van toepassingen, markten en trends.

2024-04-09T16:57:57+02:00