fbpx
Handige links2022-03-01T14:49:30+01:00

Wat te doen bij…

Wat te doen als er zich een noodsituatie voordoet? Hoe is de veiligheid in het gebied geregeld en waar kan je terecht voor meer informatie? In regio Rijnmond zorgen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, DCMR Milieudienst voor de communicatie rond veiligheid en beperken van de overlast in het gebied.

Veelgestelde vragen

We helpen je
graag.

Handige links

Websites die wij
aanbevelen.

Inspecties

Meer over de veiligheid van bepaalde bedrijven.

Rijnmondveilig

De website van Rijnmondveilig is de website waar je alles kunt vinden over actuele incidenten of risico’s binnen de regio Rijnmond. Rijnmondveilig.nl informeert en alarmeert bij incidenten, rampen en crises 24 uur per dag, 7 dagen per week. Naast informatie op de website kan je ook een app downloaden waar je alle informatie terug kunt vinden en alarmberichten kan ontvangen.

Foto: Guido Pijper

DCMR Milieudienst Rijnmond

DCMR Milieudienst Rijnmond is verantwoordelijk voor het monitoren van de overlast in het gebied, dat kan gaan van stankoverlast tot geluidsoverlast. Ervaar je overlast of wil je kijken welke meldingen er actueel zijn? Ga dan naar de website van DCMR. Daarnaast vind je op de website ook gegevens over vergunningen en bodemonderzoeken.

Foto: Claire Droppert

Luchtkwaliteit in het Rijnmondgebied

Om de actuele luchtkwaliteit te weten in uw omgeving kunt u kijken op www.luchtmeetnet.nl of de app ‘mijn luchtkwaliteit’ downloaden. De website en de app zijn een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid, GGD Amsterdam, DCMR Milieudienst Rijnmond, Provincie Limburg en Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. De website en de app tonen de gemeten luchtkwaliteit op meetpunten in Nederland.

E-nose

In de Rotterdamse haven wordt gewerkt met allerlei stoffen, die onbedoeld kunnen vrijkomen. Niet alle gassen zijn waarneembaar voor menselijke zintuigen. Een e-nose kan dit wel en reageert op veranderingen in de luchtsamenstelling. Bedrijven, gemeenten en de DCMR Milieudienst Rijnmond kunnen zo sneller inspelen op hinderlijke of gevaarlijke gassen. In de Rotterdamse haven hebben Havenbedrijf Rotterdam, deelnemende industriële en chemische bedrijven en DCMR een netwerk van e-noses gerealiseerd: het we-nose netwerk.

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Risico’s in uw omgeving

Via www.risicokaart.nl kunt u eenvoudig de risico’s bij jou in de buurt traceren door je postcode of woonplaats in te voeren. Je kunt zien of er in de omgeving een verhoogd risico is op bijvoorbeeld een luchtvaartongeval, natuurbrand of overstroming en krijgt advies over wat je in zo’n geval moet doen.