fbpx

Huntsman laat systeem op maat maken voor logistieke processen

16-3-2022 – ShuntPlan, zo heet het nieuwe systeem dat Huntsman meer controle over de logistieke systemen geeft. Huntsman werkte samen met Den Hartogh Logistics twee jaar aan deze tool die de logistieke processen automatiseert op en rond de plant in de Botlek.

ShuntPlan is momenteel in bedrijf en functioneert volgens volgens Huntsman boven verwachting. Veel handmatige werkzaamheden zijn overbodig geworden, waardoor ook de kans op fouten in het proces kleiner is geworden. Daarbij biedt het systeem meer controle over de logistieke processen. De tool houdt bijvoorbeeld de aankomst van trucks bij, net als het wegen, de inspectie van de tankinhoud, documentatie, het opstellen van een planning, opwarmen, laden en lossen. Elke stap in het los- en laadproces is nu gedigitaliseerd.

Happy flow
Huntsman vond dat het oude managementsysteem niet meer voldeed. Volgens Rosina Kleijburg-Hanssen, Supply Chain Proces en Logistiek Project Manager bij Huntsman Rotterdam, is de kans op het maken van fouten verkleind door de automatisering: “je kunt nog zo goed zijn in het handmatig proces, er is altijd een kleine kans op fouten. Dat willen we voorkomen.” Volgens Huntsman en Den Hartogh zorgt het nieuwe systeem voor een ‘happy flow’. De bedrijven onderzoeken of ShuntPlan breder kan worden ingezet.

Bron: Logistiek.nl
Beeld: John van de Laar

 

MEER NIEUWS

Rubis Terminal verder als Tepsa Netherlands

16 juli 2024 – Rubis Terminal gaat verder onder de naam Tepsa Netherlands. De naamsverandering is onderdeel van de rebranding van het bedrijf. Het staat ...

Koole Terminals Group verder als Chane

26 juni 2024 - Koole Terminals Group gaat verder onder de naam Chane. Het bedrijf verzorgt de bulkopslag van vloeistoffen. De naamswijziging is een gevolg ...