fbpx

Willemina de Bruin – Bazen woont en werkt in Brielle en is eigenaar van Kantoor & Creatief Brielle

“Als boekbinderij bonden wij de jaarverslagen in van alle bedrijven in de Botlek.”

“De industrie is onderdeel van mijn leven, uit Brielle ga ik nooit meer weg.”
Winkel Willemina de Bruin-Bazen in Brielle

Willy: “Geboren in Goes, woon ik vanaf mijn zesde in Brielle. Wij verhuisden naar Brielle omdat mijn vader hier kansen zag om te werken. Hij startte in 1961 een boekbinderij en lijstenmakerij aan de Voorstraat. In die tijd was de Botlek nog in aanbouw. Als kind keek je dan uit het raam en zag je constant rokende pijpen. Het was de normaalste zaak van de wereld. Nu met alle nieuwe wetgeving en verduurzaming zie je dat veel minder. In 1968 voegden we nog een lichtdrukkerij aan het bedrijf toe.

Rond 1970 ging het bedrijf flink in de lift. Het grootste gedeelte van de bedrijven uit de haven en industrie vonden hun weg naar de lokale bedrijven in de buurt. De gehele Botlek kwam langs om o.a. jaarverslagen te laten inbinden. Dat was echt een toptijd. Daarnaast reed mijn vader met de fiets, via het Briels pondje, langs de grote bedrijven om de inventaris aan kantoorartikelen door te nemen en waar nodig aan te vullen.”

Overname

Na zelf te hebben gewerkt bij onder andere het Waterschap De Brielse Dijkring, namen Willy en haar broer Jan Bazen de nu één van de oudste winkels van Brielle over. Willy met de kantoorartikelen in het ene pand en haar broer met de lijstenmakerij in het andere pand. Anno 2022 runnen zij samen nog steeds beide winkels en is Willy actief binnen de ondernemersvereniging.

Winkel Willemina de Bruin-Bazen in Brielle

Genieten

“Sinds ik hier woon, geniet ik met volle teugen van het gebied. Ik wil hier dan ook nooit meer weg. Brielle geeft ontzettend veel woonplezier, iedereen kent elkaar en de industrie heeft het plezier nooit in de weg gestaan. Het geluid van de boten en industrie wordt gedragen over het water en dat vind ik een heerlijk gevoel. Het hoort dan ook echt bij mijn leven.

Industrieel gebied

Het heeft onze winkel en Brielle in het algemeen ook veel gebracht. Nog steeds zijn er veel bewoners die werken in de industrie. Natuurlijk ruik je wel eens wat. Bijvoorbeeld gist of de geur van groentesoep. Dit is de afgelopen jaren wel echt een stuk teruggebracht.

We wonen en werken nou eenmaal in een industrieel gebied. Zolang we het veilig houden, zie ik er alleen maar de voordelen van. Het levert ons toch ook een hoop werkgelegenheid en dat is goed voor de Brielse welvaart.”

2023-06-06T10:23:55+02:00