fbpx

Manja Kerkhofs is projectleider bij LyondellBasell

“Dat er straks iets staat waar ik zoveel aan heb bijgedragen is een beetje onwerkelijk. Het voelt als mijn gebouw”

“Ik grap tegen collega’s dat er straks een jacuzzi op het dak staat”
Manja Kerkhofs is projectleider bij LyondellBasell

Manja: “Ik kwam bij LyondellBasell terecht omdat ik daar maintenance en operations kon combineren in een functie, twee richtingen die ik allebei heel interessant vind. Ik heb scheikundige technologie in Eindhoven gestudeerd en begon mijn carrière bij ExxonMobil als proces engineer. Dat was in lijn met mijn opleiding. Daarna volgden verschillende omzwervingen waarbij ik onder meer in de logistiek en als onderhoud supervisor werkte. Dat vond ik leuk, maar productie trok me ook nog steeds. Toen zag ik de vacature bij LyondellBasell voor operations dagdienst supervisor. Dat zat precies tussen onderhoud en productie in. Dat is inmiddels zeven jaar geleden.

Nieuwe functie

Inmiddels vervul ik een nieuwe functie bij LyondellBasell: projectleider van de bouw van een nieuw bedrijfspand. We zijn nu gehuisvest in verschillende gebouwen, verspreid over het terrein. Dat was niet ideaal en we groeiden er ook een beetje uit. Bovendien liep het nieuwe Theemwegtracé heel dicht langs een van de kantoren. Het nieuwe gebouw komt op een braakliggend stuk grond aan de andere kant van het terrein, de ingang komt dan ook aan de Shannonweg te liggen in plaats van aan de Theemsweg. Tijdens mijn vorige functie stuurde ik samen met iemand anders het project al aan naast mijn eigen werk, waarbij ik verantwoordelijk was voor de infrastructuur rond het gebouw. Tijdens mijn zwangerschapsverlof werd besloten dat de aansturing van dit project een aparte functie werd. Ik solliciteerde en toen ik terugkwam van zwangerschapsverlof kon ik meteen aan de slag.

Duik in het diepe

De bouw van een pand aansturen is volledig nieuw voor mij. Dat past ook wel bij de cultuur van LyondellBasell: duik maar in het diepe. Uiteraard werk ik met een team samen dat me hierbij ondersteunt en met externe partijen die zich buigen over het ontwerp en de bouw. Het is een veelzijdige opdracht waarbij rekening moet worden gehouden met veel partijen. In het pand komen kantoren, drie werkplaatsen, een magazijn en een groot atrium. De werknemers die er gehuisvest worden, moeten straks allemaal een prettige en functionele werkplek hebben die aan al hun eisen voldoet. Ik zorg onder meer dat die wensen worden opgenomen in het bouwplan, dat de juiste vergunningen worden aangevraagd, dat aan de milieueisen wordt voldaan. Bovendien houd ik de medewerkers van het bedrijf op de hoogte van de voortgang.

Jacuzzi op het dak

Dat er straks iets staat waar ik zoveel aan het bijgedragen is een beetje onwerkelijk. Het voelt als mijn gebouw. Ik maak tegen collega’s vaak de grap dat er straks een jacuzzi op het dak staat die alleen te bereiken is door middel van een geheime gang in mijn kantoor. Dat is helaas niet echt waar,  ik krijg gewoon een normale kantoorruimte. Maar wel in een heel mooi nieuw gebouw!”

Het nieuwe pand van LyondellBasell zal naar verwachting eind 2022 worden opgeleverd. Voor omwonenden zal de bouw weinig overlast veroorzaken aangezien de funderingspalen in de grond worden geboord in plaats van geheid.

2023-06-06T10:40:36+02:00