fbpx

Lotte van Halderen – Terminal Manager Vopak Energy Terminals

Ik vind het geweldig dat ik in mijn huidige baan een verandering kan opstarten en zo een actieve rol kan spelen in de energietransitie op Europoort

“Als je naar buiten kijkt, zie je de tanks, de schepen – die industriële omgeving daar houd ik van.”
Lotte van Halderen - Vopak

Lotte van Halderen: “Ik heb een achtergrond in Werktuigbouwkunde en ik heb gestudeerd aan de TU Delft. Voordat ik bij Vopak aan de slag ben gegaan, heb ik enkele jaren commerciële werkervaring opgedaan. Toevallig was Vopak hier één van mijn klanten. De dynamiek van de tankopslag, de nuchtere mentaliteit van de mensen en de mensgerichte cultuur van het bedrijf spraken mij enorm aan. Daarom besloot ik om zelf de overstap te maken naar Vopak.

In de afgelopen jaren heb ik leidinggevende rollen mogen vervullen bij Customer Services, Maintenance en SHEQ en ben ik verantwoordelijk geweest voor een groot transformatieprogramma. Dit alles binnen zowel de minerale olie als de chemie terminals in Nederland. Sinds juli 2022 ben ik werkzaam als Terminal Manager bij Vopak Energy Terminals Netherlands, waar Europoort, Laurenshaven en Eemshaven onder vallen.

Diversiteit brengt samen

Ik vind werken op een terminal mooi, omdat het zo ontzettend tastbaar is wat wij als bedrijf doen. Als je naar buiten kijkt, zie je de tanks, de schepen – die industriële omgeving daar houd ik van. Ook de diversiteit van de mensen die op de terminal werken spreekt mij aan: operators, sales managers, techneuten, aangevuld met contractors, controleurs en schippers – het komt hier allemaal samen. De diversiteit in opleidingsachtergrond en werkervaring is groot en iedereen draagt op zijn eigen manier bij aan onze (klant)processen.

Duurzaam toekomstbeeld

Maar we hebben ook te maken met uitdagingen. Zo is de grootste uitdaging voor Europoort om relevant te blijven voor de toekomst. Jarenlang hebben wij een positieve bijdrage geleverd aan het Vopak netwerk met de opslag van vooral stookolie en crude. En dat gaat door de energietransitie over niet al te lange tijd echt veranderen. We hebben als terminal de stap te zetten naar groenere vormen van energie. Biobrandstoffen, waterstof, sustainable aviation fuel, pyrolyse olie – we zijn hier met meerdere klanten actief over in gesprek. Ook stippelen we op dit moment de routekaart uit naar 2030 en bepalen we wanneer welke stookolie, crude en gasolietanks uit gebruik genomen gaan worden, om plek te maken voor de nieuwe business. Ik vind het geweldig dat ik in mijn huidige baan deze verandering kan opstarten en zo een actieve rol kan spelen in de energietransitie op Europoort.”

2023-06-12T12:31:41+02:00