fbpx

Joy Balradj is process engineer bij Huntsman

“Het is een complex proces, maar je kunt met kleine aanpassingen groot resultaat bereiken”

“Huntsman durft continu te vernieuwen”
Joy Balradj is process engineer bij Huntsman

Joy: “Ik heb altijd een voorliefde voor chemie gehad. Op de middelbare school was ik gefascineerd door scheikunde; dat je een nieuwe stof kunt creëren door twee stoffen te mengen, vond ik heel boeiend. Na een studie chemische technologie en enige werkervaring kwam ik in de Botlek Europoort terecht, het walhalla van de (petro)chemie. Ik kom overigens niet uit de buurt, ik groeide op in Zoetermeer. Maar ik was wel altijd  onder de indruk van de grote raffinaderijen, torens, opslagtanks en lichtjes van de Botlek Europoort. Wat leuk is: als je hier langer werkt, herken je steeds meer de functie van de apparatuur die je ziet als je er langs rijdt.

Groot resultaat

We produceren bij Huntsman onder meer polyurethanen en halffabricaten, een basisproduct waar bijvoorbeeld isolatiemateriaal, matrassen, schoenzolen en autostoelen van worden gemaakt. Als process engineer houd ik me bezig met troubleshooting, of dit nu om acute of structurele problemen gaat. Daarnaast stel ik verbetervoorstellen op en doe ik veiligheidsstudies, om te weten of de fabriek en de apparatuur binnen de vastgestelde normen opereren. Op dagelijkse basis kijk ik mee op mijn scherm naar de processen om de operators te adviseren. Als proces engineer  is het doel om op een veilige en efficiënt mogelijke manier optimaal te produceren. Het is een complex proces, maar je kunt met kleine aanpassingen groot resultaat bereiken. Dat directe resultaat geeft mij veel voldoening.

Dynamiek en innovatie

Huntsman is een leuk en divers bedrijf. Een dynamische organisatie met veel toekomstperspectief. Daarbij durft Huntsman continu te vernieuwen. Er worden bijvoorbeeld innovaties op het gebied van machine learning doorgevoerd, een vorm van kunstmatige intelligentie gericht op het bouwen van systemen die van verwerkte data kunnen leren of het gebruiken om beter te presteren. Daardoor krijgen operators betere handvatten om de plant veilig en winstgevend te laten draaien. Het is voor mij als process engineer erg interessant om een bijdrage te leveren aan het implementeren van deze nieuwe technieken. Daarom verveelt dit werk nooit: je wordt eigenlijk steeds meer expert op je vakgebied.”

Ook enthousiast geworden over Huntsman? Er zijn op dit moment veel vacatures bij het bedrijf, je vindt ze hier.

2023-06-06T10:44:45+02:00