fbpx

Heleen wil Rozenburg in een positiever daglicht plaatsen

“Rozenburg is het Volendam van het Westen”

“Veel oud-Rozenburgers voelen zich ongezien door de gemeente Rotterdam”
Heleen Klifman Rozenburg

Heleen: “Toen ik vijftig werd, heb ik de balans opgemaakt: wat wilde ik nu met mijn leven doen? Ik was mede-eigenaar van een groot transportbedrijf, verkocht mijn aandelen en liet me omscholen tot makelaar. Ik wilde iets doen waar mijn hart in lag: mijn dorp in een mooier daglicht zetten. Door mensen hier te laten zien hoe mooi je hier woont, draag ik mijn steentje bij om het dorp positief op de kaart te zetten.

Volendam van het westen

Ik ben geboren en getogen in Rozenburg en heb het zien groeien tot de gemeente die het nu is. Ik ben verknocht aan Rozenburg en toch schaamde ik me vroeger altijd een beetje dat ik hier vandaan kom. Er heerst een negatief beeld van Rozenburg en dat is onterecht. Rozenburg heeft veel te bieden. We hebben een actief verenigingsleven, worden omringd door groen, de huizen zijn betaalbaar en we hebben een hechte dorpscultuur. Iedereen kent elkaar, het is een beetje het Volendam van het Westen. Daarbij profiteert de wijde omgeving van de welvaart die uit de Botlek Europoort komt. Hier wordt dag en nacht snoeihard gewerkt, daar zou best meer waardering voor mogen zijn.

Bekende Rozenburger

Naast mijn makelaardij Honkvast ben ik actief in de Rozenburgse gemeenschap en de meeste Rozenburgers kennen me waarschijnlijk wel. Ik vervulde meerdere bestuursfuncties, op dit moment doe ik dat voor een nieuw te openen hospice. Vroeger was ik nauw betrokken bij Gemeentebelangen Rozenburg, de lokale politieke partij, maar sinds we onderdeel van de gemeente Rotterdam zijn geworden, vind ik dat niet meer interessant.

Gemis van de Klankbordgroep

Veel oud-Rozenburgers voelen zich ongezien door de gemeente Rotterdam. We zijn hier omringd door industrie. De meesten weten niet beter, als de sirene gaat, gaan de meeste Rozenburgers gewoon hun boodschappen doen. Maar we willen wel graag berichtgeving ontvangen vanuit de bedrijven en dat is een stuk minder geworden sinds we onderdeel zijn van Rotterdam. Voorheen legde ons gemeentebestuur het vuur aan de schenen van de industrie. Nu hebben we het gevoel monddood te zijn gemaakt. Dat gevoel neem je niet weg door een jaarlijks bezoekje van een gemeenteambtenaar vanuit Rotterdam. Mede daarom lag het gevoelig dat de Klankbordgroep opging in Burengesprek. Al is het natuurlijk logisch dat meerdere gemeenten uit de omgeving te maken hebben met de industrie. Maar wij zijn er echt door omringd. Overigens zijn er zeker bedrijven die zich als een goede buur gedragen, die betrokken zijn bij ons dorp. Huntsman is een goed voorbeeld, dat bedrijf heeft meerdere schenkingen gedaan aan de Rozenburgse gemeenschap waar we veel plezier van hebben. En eerlijk, ik vind de industrie ook prachtig. Het hoort hier. Als we na vakantie terugrijden en de torens zien, voel ik me thuis.”

2023-06-06T10:42:39+02:00