fbpx

Bas is kinderburgemeester van Rozenburg

“Ik vind het goed dat er fabrieken zijn, maar ze moeten ook iets goeds doen”

“Het is wat mij betreft wel groot genoeg, er hoeft niet nog meer industrie bij”

Bas: “Rozenburg was in 2020 precies tien jaar onderdeel van de gemeente Rotterdam en dat wilde het dorp op een speciale manier vieren, door een tienjarige Rozenburger aan te wijzen als kinderburgemeester. Ik stuurde een sollicitatiebrief in en werd gekozen. In mijn brief stond dat ik me zorgen maakte omdat er bij mijn school zo hard wordt gereden door automobilisten. Vroeger hielpen ouders met oversteken maar dat gebeurt nu niet meer. Elke dag wordt er wel bijna iemand aangereden. Ik vind dat mensen zich gewoon aan de verkeersregels moeten houden. Ook vind ik dat de parken te vies zijn. Overal liggen snoeppapiertjes en drinkpakjes. Ik vind dat er meer vuilnisbakken moeten worden geplaatst. Dan gooien mensen hun troep wel netjes weg, denk ik.

Burgemeestersketting

Tot nu toe is er weinig veranderd. Er zou een feestje zijn rondom mijn beëdiging als burgemeester  maar dat kon door corona niet doorgaan. We zouden met een rondvaartboot onder de Erasmusbrug doorvaren die verlicht zou zijn in de kleuren van de Rozenburgse vlag. Daarna zou ik een standbeeld onthullen. Ik ben wel officieel tot kinderburgemeester benoemd, maar daar waren maar een paar mensen van de gebiedscommissie en mijn ouders bij. Ik mocht de oude burgemeestersketting van Rozenburg om en er werden wat foto’s gemaakt. Ik denk wel dat de viering nog een keer plaats gaat vinden, als corona over is.

Fabrieken moeten ook iets goeds doen

Ik vind het leuk om in Rozenburg te wonen. Alles is lekker dichtbij, de winkels, mijn vrienden… Soms denk ik weleens over de industrie die eromheen ligt. Dat moet duurzamer en ze moeten meer bomen planten. Soms ruik je wel eens wat van industrie, maar dat vind ik niet storend. Ik vind het goed dat er fabrieken zijn, maar ze moeten ook iets goeds doen. Het is wat mij betreft ook wel groot genoeg, er hoeft niet nog meer industrie bij.

Als het alarm gaat

Ik weet precies wat ik moet doen als er een alarm afgaat in de buurt. Snel naar binnen en ramen en deuren dicht. Mijn vader zit bij de vrijwillige brandweer dus hij heeft dat heel vaak uitgelegd. Hij blust weleens brandjes bij bedrijven. Dat gebeurt nu eenmaal weleens, maar bedrijven moeten wel zorgen dat ze veilig werken. Toch maak ik me er weinig zorgen om, ik maak me meer zorgen om geweld op straat."

2023-06-06T10:38:24+02:00