fbpx

Vopak opent zonnepark in Eemshaven

5-11- 2021 – Op het terrein van Vopak in de Eemshaven is een zonnepark geopend. Het heeft een capaciteit van ongeveer 25 megawatt, wat gelijk staat aan het energiegebruik van ongeveer achtduizend huishoudens.

Deze week is Vopak Solar Park Eemshaven in gebruik genomen. Het is gebouwd op 19 hectare grond rond de terminal van Vopak in de Groningse haven. Het zonnepark is een joint venture van Vopak, Groningen Seaports en fondsen beheerd door Whitehelm Capital. Vopak maakte begin 2019 bekend een zonnepark in de Eemshaven te willen bouwen om ervaring met elektriciteit te willen opdoen. Het bedrijf is vastbesloten om oplossingen te bedenken voor de veranderende energiesystemen van de wereld.

AFNEMERS ZONNEPARK

De capaciteit van Vopak Solar Park Eemshaven – 25 megawatt – staat gelijk aan het verbruik van circa achtduizend huishoudens. Vopak gebruikt de door het zonnepark opgewekte stroom deels zelf. Ook nemen andere, lokale bedrijven de groene stroom af.

‘OVERSCHAKELEN’

Managing director Timo Spaninks van Vopak is blij met de succesvolle oplevering van het zonnepark. “Dit markeert voor Vopak het moment waarop we voor onze Nederlandse terminalactiviteiten geheel overschakelen op groene stroom. Hiermee dragen we actief bij aan het vergroenen van de logistieke ketens van onze klanten en onze rol in de samenleving: storing vital products with care.”

 

MEER NIEUWS

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...