fbpx

Update: Brand bij AVR

21 September 2023 – Op donderdagochtend 21 september heeft er een grote brand gewoed bij afvalverwerkingsbedrijf AVR. De brand ontstond in de centrale van de afvalverwerkingsinstallatie. Alle werknemers hebben het terrein veilig kunnen verlaten. De brand is onder controle. Bij metingen zijn er geen gevaarlijke stoffen en/of koolmonoxide geconstateerd, de brand levert geen gevaar op voor mens en natuur. De brandweer is momenteel bezig met afrondende werkzaamheden in de fabriek. De oorzaak van de brand is niet bekend en wordt onderzocht.

UPDATE 22 SEPTEMBER

De brand die gisterochtend ontstond, en later op de dag leek geblust, is gisteravond weer opgelaaid. In de loop van de nacht is deze brand ontwikkeld tot een grote brand waarbij veel rook vrijkomt. In tegenstelling tot de berichtgeving in het nieuws woedt de brand niet in een opslagloods, maar in de centrale turbinehal. Hierdoor is de stroom op het terrein grotendeels uitgevallen. Het blussen blijkt moeilijk omdat de brandweer er slecht bij kan. Het gebouw is groot en er is veel zwarte rook ontstaan. De brandweer hoopt dat de brand door het dak van het gebouw brandt, zodat er door de ontstane opening van bovenaf geblust kan worden. De brandweer is nu vanaf de havenkant met behulp van blusschepen bezig met blussen.

UPDATE 25 SEPTEMBER

In de nacht van vrijdag op zaterdag is de brand bij AVR geblust. Op zaterdag is de brandweer vertrokken. Bij AVR ligt de prioriteit nu op het waarborgen van de veiligheid van het terrein. Om deze reden wordt er komend weekend een inspectie uitgevoerd bij de getroffen gebouwen. De constructies van de gebouwen worden op veiligheid gecontroleerd. Wanneer de inspectie op de gebouwen is voltooid en deze zijn vrijgegeven, zal er een volgende inspectie plaatsvinden om de omvang van de schade op te nemen. Daarnaast wordt er momenteel hard gewerkt aan een oplossing voor het afval wat door de brand niet bij afvalverwerkingsbedrijf geplaatst kan worden. Zodra hierover meer bekend is, wordt hierover gecommuniceerd.

Bron: AVR
Beeld: AVR

 

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...