fbpx

Staycation in de haven

Als je opgroeit in de omgeving van de Botlek Europoort is het wel zo leuk om te weten wat daar nu eigenlijk allemaal gebeurt. In FutureLand ontdekken kinderen wat er allemaal gebeurt achter de hekken en hoe het havengebied van Rotterdam zich ontwikkelt. Deze zomer worden op de Maasvlakte verschillende excursies en evenementen georganiseerd (trouwens ook leuk als je geen kind bent).

De grootste zeeschepen ter wereld, supermoderne containerterminals, nieuwe vormen van energie… FutureLand is het informatiecentrum van het havengebied en daar is veel te ontdekken en te zien. Kinderen kunnen ervaren hoe het is om kraanmachinist te zijn, kunnen het uitzicht over de terminals bekijken vanaf het panoramadek en kunnen met de 360PortExplorer achter de hekken van de havenbedrijven kijken.

Presentatie van de haven

In de zomermaanden neem je gratis deel aan een instappresentatie waarin de highlights van Maasvlakte 2 en de Rotterdamse haven aan bod komen. Van de aanleg en inrichting van het nieuwste havengebied tot ontwikkelingen in heel de haven zoals nieuwe bronnen van energie en innovaties zoals slimme digitale toepassingen. De presentatie vindt in de regel plaats in de filmzaal op de begane grond.

Hyenakeutels zoeken

Ook leuk: fossielen zoeken op het strand van de Maasvlakte. Door het opspuiten van nieuw land met zand uit de Noordzee zijn er op de stranden allerlei fossielen te vinden, van woelmuiskies tot hyenakeutel. Onder leiding van ervaren fossielenspeurder en FutureLand voorlichter Walter Langendoen kun je mee op fossielenexpeditie. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten. Deze excursie boek je hier.

FutureLand Ferry door Eric Bakker

Beeld: Eric Bakker

De haven vanaf het water

Nog meer havengebied zie je met de FutureLand Ferry, die langs de havens vaart en met de FutureLand Express, waar je alles hoort en ziet over het indrukwekkende havengebied. De ferry vaart langs nieuwe kades en containerterminals, zodat kinderen zelf kunnen zien hoe groots de haventerreinen zijn, met hun hoge kranen en gigantische containerschepen. Voor deze tours betaal je wel.

Handige informatie

FutureLand ligt tussen de eerste en de tweede Maasvlakte in, ter hoogte van Slag Dobbelsteen. Het bezoek aan het informatiecentrum is gratis, voor de rondleidingen en rondvaarten betaal je wel. Als gevolg van de corona crisis kan maar een beperkt aantal mensen bij het informatiecentrum naar binnen, je moet daarom (gratis) een tijdslot reserveren. Zonder tijdslot kom je niet binnen. Elke zondag start om 13.15 uur een gratis presentatie voor individuele bezoekers.

De agenda met alle excursies en evenementen van FutureLand en omgeving vind je hier

 

 

 

MEER NIEUWS

Nobian onderdeel van VN-campagne ‘Vision 2045’

30 mei 2024 - Nobian, mede gevestigd in het Botlek Europoort gebied, maakt deel uit van de VN-campagne 'Vision 2045'. Deze campagne viert het 100-jarig ...

Partijen bereiken overeenstemming over uitbreiding Botlek Stoomnetwerk

14 mei 2024 - Eind april is er overeenstemming bereikt over de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk. AVR en Cabot produceren veel stoom met hun ...