fbpx

Rotterdamse jongeren maken kennis met procestechniek

Tijdens de Week van de Procestechniek van 20 t/m 24 januari kregen circa 900 leerlingen van 22 middelbare scholen uit de regio Rijnmond een rondleiding bij verschillende bedrijven waaronder Afvalverwerkingsbedrijf AVR, Huntsman, Kemira en LyondellBasell.

De leerlingen maakten kennis met de (petro-)chemische industrie, de foodsector en techniek in de Rotterdamse haven. Zo kregen ze een realistisch beeld van de beroepen en de mooie loopbaanperspectieven die daarbij horen.

De Week van de Procestechniek is een landelijk initiatief waar duizenden vmbo- en havo leerlingen kennismaken met beroepen in de procestechniek en maintenancesector. In de regio Rijnmond werd de Week van de Procestechniek georganiseerd door het Proces- en Maintenance College Rijnmond (PMR), het samenwerkingsverband tussen scholen en bedrijven. Het EIC verzorgde de coördinatie in opdracht van Deltalinqs, de ondernemersvereniging van het havenbedrijfsleven.

(Bron: EIC – https://www.eic-mainport.nl/agenda-en-nieuws/nieuws/jongeren-nemen-kijkje-in-de-wereld-van-de-procestechniek/#_ftn1)

MEER NIEUWS

Euroliquids nieuwste lid Burengesprek Botlek Europoort

22 april 2024 - We stellen u graag voor aan het nieuwste lid van het Burengesprek Botlek Europoort: Euroliquids! Euroliquids is in 1989 door Kemira ...

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...