fbpx

Programma bewonersbijeenkomst 29 januari bekend!

22 december 2023 – Het programma voor de bewonersbijeenkomst op 29 januari in Muziektheater De Ontmoeting is bekend! De avond staat in het teken van een veilige en toekomstbestendige leefomgeving in de Botlek-Europoort. Zo wordt er o.a. gesproken over de energietransitie en komt ook het onderwerp waterstof voorbij. Daarnaast vertellen bedrijven graag over stappen die zij ondernemen om het gebied veilig en toekomstbestendig te houden. Ook is er gelegenheid voor een goed gesprek tijdens speeddates en zijn er speciaal ingerichte vragentafels voor waterstof en klachten die binnenkomen bij DCMR.

De avond wordt afgetrapt door host Milou Adjanga met een kort interview met Denise Baremans, voorzitter van Burengesprek Botlek Europoort. Vervolgens gaat ze in gesprek met Air Products en DCMR. Beide bedrijven gaan in op het belang van de energietransitie. Een onderwerp waar veel bedrijven in de Botlek Europoort mee bezig zijn. Hoe zal de energietransitie zich verder ontwikkelen in 2024? De bedrijven geven er graag antwoord op.

Interessante onderwerpen als waterstof en ammoniak komen aan bod. Hoe vervoer je dit bijvoorbeeld veilig? En hoe sla je het op? DCMR en Air Products geven hier graag antwoord op. In een tweede sessie vervolgt o.a. Air Liquide de avond met een gesprek over de industrie van de toekomst. Wat is de verwachting voor de komende jaren? En waar moeten de bedrijven in de Botlek Europoort omgeving rekening mee gaan houden?

Speeddaten met de bedrijven

Na de interviews op het podium is er ruim gelegenheid het gesprek aan te gaan met vertegenwoordigers van de verschillende bedrijven. Zo introduceren we een aantal rondes ‘speeddates’. Tijdens deze speeddates kunnen bewoners één-op-één in gesprek met verschillende deelnemende bedrijven. Een unieke manier om met elkaar in contact te komen en een waardevol gesprek te voeren. Daarnaast zijn er voor de grotere onderwerpen speciaal ingerichte vragentafels. Zo is er één speciaal ingerichte vragentafel voor waterstof en één voor klachtenbehandeling. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met mijn klacht? DCMR geeft er graag antwoord op.

Heb jij prangende vragen voor de aangesloten bedrijven? Meld je aan en kom langs op de bewonersbijeenkomst!

Praktische informatie
– Maandag 29 januari 2024
– Inloop om 19:00 uur.
– Programma: 19:30 uur – 21:00 uur
– Locatie: Muziektheater ‘De Ontmoeting’, Koninginnelaan 9, 3181 GK Rozenburg

Geef uzelf op via dit formulier. Houd ook onze social media kanalen én website in de gaten voor updates. Het Burengesprek Botlek Europoort ziet ernaar uit om u op locatie te mogen ontvangen op 29 januari!

MEER NIEUWS

Euroliquids nieuwste lid Burengesprek Botlek Europoort

22 april 2024 - We stellen u graag voor aan het nieuwste lid van het Burengesprek Botlek Europoort: Euroliquids! Euroliquids is in 1989 door Kemira ...

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...