fbpx

Opslag van TTR Terminal van Vopak krijgt upgrade

De TTR terminal van Vopak in Rotterdam krijgt een upgrade voor de opslag van chemische producten. Vopak kiest voor een gesloten systeem. Dit levert niet alleen betere resultaten op, het is ook duurzamer.

De TTR terminal van Vopak bestaat uit 89 opslagtanks met een totale opslagcapaciteit van ruim 326.000 kubieke meter. Er worden biobrandstoffen, chemische producten en aardolieproducten opgeslagen. De terminal krijgt een upgrade, waarbij onder meer innovatieve kleppen geplaatst worden. Die zijn geschikt voor ‘pigs’, die leidingen van binnen reinigen zonder dat deze hoeven te worden geopend. Ook stellen deze kleppen Vopak in staat om product in verschillende richtingen te verpompen. De Bruin Piping & Construction (BPC) is verantwoordelijk voor het upgraden van de TTR terminal aan de Torontostraat in Rotterdam.

GESLOTEN SYSTEEM

Vopak kiest voor een gesloten systeem. Dit voorkomt emissies (uitstoot) en risico’s van blootstelling. Dit zal zowel de service aan klanten als de prestaties op het gebied van duurzaamheid verbeteren.

 

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...