fbpx

Op een perfecte dag spaart AVR voor goede doelen

14-1-2022 Als je een perfecte dag draait, mag dat gevierd worden. AVR doet dat al jaren door voor elke perfecte dag een bedrag opzij te zetten voor een goed doel. Het personeel bepaalt vervolgens waar dit bedrag naartoe gaat. Het bedrag dat in het laatste kwartaal van 2021 is verzameld gaat naar Plastic Whale, een kleinschalige stichting die zich hard maakt voor een plasticvrije wereld.

Perfect Days noemen ze het bij AVR, dagen waarop de hele operatie loopt als een zonnetje. Een perfecte dag is een dag waarop geen ongelukken of incidenten plaatsvinden. Waarop geen emissies, overschrijdingen voorkomen. Een dag zonder ongeplande stops en ook nog binnen budget.  Al jarenlang zet AVR het Perfect Days sponsorbedrag apart. Het opgespaarde geld wordt vervolgens aan een goed doel geschonken. Dat goede doel mag worden aangedragen door medewerkers, die vervolgens ook kiezen welk doel het bedrag ontvangt.

Passend doel

Er zijn wel wat eisen aan de charitatieve instellingen, ze moeten gericht zijn op duurzaamheid of op de circulaire economie, of ze moeten een maatschappelijke bijdragen leveren in de omgeving van de verschillende locaties van AVR.  Ook moet het geldbedrag dat niet een druppel op de spreekwoordelijke ‘gloeiende plaat’ zijn. Eerder werd bijvoorbeeld gekozen voor Hotspot Hutspot dat in de omgeving van Rotterdam onder meer duurzame maaltijden bereidt voor mensen die onder de armoedegrens leven.  Woordvoerder Marie-Claire van der Schoor: “We vinden de Perfect Days een mooi gebaar van onze medewerkers die het goed hebben gedaan, voor een bedrijf dat er goed mee wil doen.”

Plastic Whale

Als afvalverwerker weet AVR als geen ander dat plastic niet zomaar vergaat. Niet gek dus dat het bedrijf voor Plastic Whale koos als goed doel.  Dit bedrijf vist plastic zwerfvuil op uit grachten en plassen en maakt daar producten van, zoals sloepen. Zodra het weer toegestaan is, gaan medewerkers van AVR mee met twee sloepen van Plastic Whale om plastic uit het water te vissen.

 

MEER NIEUWS

  • Huntsman video MDI

Huntsman video MDI

Wist u dat in de fabriek van Huntsman Rotterdam Botlek onder andere MDI wordt geproduceerd? MDI is een afkorting voor Methyleendifenyldi-isocyanaat. Deze stof is een ...

  • Bedrijfsbezoek Alco Energy 30 November

Bedrijfsbezoek Alco Energy 30 November

Op 30 november (15:00-17:00 uur) staat er bij Alco Energy Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Het bedrijf is de grootste bio-ethanolinstallatie in Europa en produceert jaarlijks ...