fbpx

Onderhoud bij Ducor Petrochemicals

In de tweede helft van juni worden de installaties van Ducor onderhouden. Het onderhoud heeft als doel om de installatie ook op de lange termijn veilig en betrouwbaar te laten draaien. Een stop van de installatie is noodzakelijk om dit onderhoud uit te voeren. Het stoppen en starten van de installatie gaat gepaard met fakkelactiviteiten. Dit kan mogelijk overlast veroorzaken.

Het fakkelsysteem van Ducor dient om vrijkomende gassen veilig te verbranden met zo min mogelijk milieubelasting. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden kunnen er mogelijk meer gassen naar de fakkel geleid worden dan gebruikelijk het geval is. Dit kan gepaard gaan met zichtbare gevolgen voor de directe omgeving. Mogelijk is een stoominjectie noodzakelijk voor een optimale verbranding van de gassen. Door de hoogte van de fakkel (98 meter) en de stoominjectie, kan dit in de omgeving goed te horen en te zien zijn.

Buren

Ducor is gevestigd op het 5210-bedrijventerrein aan de Merseyweg. Vanuit het centrum van Rozenburg is de top van de fakkel zien. Als goede buur wil Ducor de omgeving waarschuwen voor eventuele overlast. Het onderhoud is echter noodzakelijk om het bedrijf veilig en betrouwbaar te laten draaien. Het bedrijf hoopt op begrip voor eventuele overlast van zijn buren.

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...