fbpx

Nieuwe state-of-the-art productietankterminal voor Koole Tankstorage Botlek

31-3-2022 – In 2020 zijn Koole Terminals en Marvesa begonnen met de bouw van een nieuwe state-of-the-art productietankterminal in de Botlek van ruim 80.000 kubieke meter. In de volgende fase verwacht Koole een extra capaciteit van 150.000 kubieke meter op te bouwen. Dit is bovenop de huidige 1,6 miljoen waar Koole Terminals al over beschikt. Koole verwacht het project in 2023 af te ronden.

De uitbreiding van Koole Terminals in de Botlek is een gevolg van de verlenging van de samenwerking met Marvesa. Het bedrijf is marktleider in de productie van oliën en vetten voor de diervoederindustrie. Een echte ondernemersgeest aan beide kanten bracht deze bedrijven lang geleden samen en met deze stap is dit partnerschap verlengd en aangescherpt. De ultramoderne functies van deze terminal voor opslag en verwerking, zoals innovatieve automatisering van het laden van vrachtwagens, betekenen een grote stap voorwaarts in de toeleveringsketen van eetbare oliën en vetten.

Langdurige samenwerking
Terminalmanager Michiel Flier van Koole Tankstorage Botlek is blij met de uitbreiding van de samenwerking: “Deze uitbreiding van de terminal met Marvesa, waar we erg trots op zijn, markeert een verdere diversificatie van ons productportfolio en een geïntegreerd en innovatief dienstenaanbod. Het ontwerp van de hypermoderne terminal voldoet aan de nieuwste veiligheids- en hygiënische normen en codes en zal een nieuwe standaard zetten in onze branche. Zoals je ziet zijn de eerste tanks geplaatst en verandert de skyline van de Botlek snel. Tanks zijn off-site gebouwd over de weg en per ponton op de Noordzee naar onze locatie vervoerd.”

Verder zijn ze gezamenlijk met de Koole Academy gestart met de opbouw van een operationele organisatie en een uitgebreid opleidingsprogramma voor de huidige en toekomstige collega’s. ”Binnen een jaar, verwachten we het eerste product veilig te ontvangen voor onze klanten. Bij Koole gaan we voor een veilige, betrouwbare en langdurige samenwerking,” voegt Flier toe.

Bron: Koole Terminals
Beeld: Koole Terminals

 

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...