fbpx

Nieuwe buslijn door Maasdeltatunnel mogelijk in gevaar door Tolheffing

Vanaf volgend jaar kunnen er bussen rijden door de nieuwe Maasdeltatunnel tussen Rozenburg en Vlaardingen, maar een financieel obstakel dreigt de plannen te dwarsbomen. Het gaat om een lijn tussen Rozenburg en Schiedam (bus 105) en een lijn vanuit Brielle naar de Jeneverstad (bus 102).

Vervoerder EBS heeft deze buslijnen klaarliggen, maar door de tolheffing van 400.000 euro per jaar wordt er mogelijk roet in het eten gegooid. Rijkswaterstaat wil busmaatschappij EBS geen vrijstelling geven van de tolheffing in de Blankenburgverbinding. En hierdoor krijgt EBS de begroting niet rond.

De nieuwe busverbinding brengt reizigers twintig minuten sneller naar Schiedam en Rotterdam-Centrum. EBS hoopt op een ontheffing, mogelijk door bussen over de vluchtstrook te laten rijden. De dorpsraad van Rozenburg en bewoners zijn verbaasd over het dreigende gebrek aan OV in de splinternieuwe tunnel. Er wordt druk gelobbyd bij Rotterdamse wethouder Vincent Karremans voor steun. Bewoners vinden het “belachelijk” dat openbaar vervoer tol moet betalen en eisen actie van hogere overheden, zoals de Tweede Kamer.

Beeld: Rijkswaterstaat

MEER NIEUWS

Euroliquids nieuwste lid Burengesprek Botlek Europoort

22 april 2024 - We stellen u graag voor aan het nieuwste lid van het Burengesprek Botlek Europoort: Euroliquids! Euroliquids is in 1989 door Kemira ...

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...