fbpx

Nieuw innovatief laadstation voor vrachtwagens bij Koole Terminals

Bij Koole Tankstorage Minerals in Pernis is de constructie van een nieuw en innovatief geautomatiseerd laadstation voor vrachtwagens afgerond. Het nieuwe systeem zorgt ervoor dat chauffeurs snel, veilig en efficiënt brandstof kunnen laden om vervolgens tankstations van bekende oliemaatschappijen te voorzien brandstoffen. Het laadstation zal tegen het einde van de zomer volledig operationeel zijn.

Het terrein van Koole in Pernis telt nu tien nieuwe laadperrons, waarvan zeven perrons nu volledig voorzien zijn van apparatuur om de vrachtwagens te laden. De andere drie perrons zijn gebouwd met een blik op de toekomst, als de vraag toeneemt zullen deze stations ook een gebruik worden genomen. “Dit nieuwe vrachtwagen laadstation verzekeren we onze klanten van een innovatieve manier van laden”, zegt Roel Kremer, project manager bij Koole Terminals. “Zodra een chauffeur zich aanmeldt met zijn toegangspas, start het systeem automatisch het laden van de juiste brandstoffen op. De kentekenplaat verschijnt boven het desbetreffende laadstation. Op deze manier weten ze precies bij welk laadstation ze moeten zijn voor het bestelde brandstoffenmengsel. Bovendien hebben we een geavanceerd supplementen systeem gebouwd, waardoor de supplementen heel accuraat worden gedoseerd.”

Veiligheid voorop

Veiligheid staat bij Koole voorop, zo ook bij het ontwerpen van het vrachtwagen laadstation. Kremer: “Het laadstation heeft sensoren en een geautomatiseerd brandblussysteem van sprinklers en schuim. We voldoen daarmee aan alle vereiste regelgeving omtrent veiligheid. Met deze installatie is Koole klaar voor de toekomst, met de mogelijkheid om het station nog uit te breiden met drie extra laadperrons. ”

 

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...