fbpx

LyondellBasell voor 4e keer op lijst van ‘World’s Most Admired Companies’

LyondellBasell, operationeel in onder meer de Botlek, is voor het vierde achtereenvolgende jaar genoemd in Fortune Magazine’s 2021 lijst van de ‘World’s Most Admired Companies’. De lijst erkent organisaties die een sterke reputatie hebben in een verscheidenheid van sectoren.

Fortune evalueert op zaken als innovatie, maatschappelijke verantwoordelijkheid, kwaliteit van het management, kwaliteit van de producten en wereldwijde concurrentiepositie. LyondellBasell breidde in 2020 onder meer uit op de snel groeiende Aziatische markt door middel van verschillende gemeenschappelijke ondernemingen. Daarnaast opende het bedrijf een moderne polyethyleen fabriek in Houston, Texas en de geavanceerde recycling pilot MoReTec in Ferrara, Italië.

Duurzaamheid

Ook was er oog voor duurzaamheid: LyondellBasell kondigde het doel aan om in 2030 twee miljoen metrische tonnen van gerecyclede polymeren te produceren en op de markt te brengen. Ook sloot het bedrijf zich in 2020 aan bij de United Nations Global Compact, ’s werelds grootste duurzaamheidsinitiatief. Harm Dijkstra, site manager van de locaties Botlek en Maasvlakte, is ingenomen met de erkenning: “Het is een bewijs van de toewijding en inzet van onze medewerkers. 2020 was een jaar als geen ander, maar onze teams bleven veerkrachtig. We hebben ons aangepast en zijn onze beloften aan onze klanten en omgeving blijven nakomen.”

 

 

 

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...