fbpx

LyondellBasell nieuwe maatschappelijk partner Feyenoord

LyondellBasell en Feyenoord kondigden vandaag een driejarig maatschappelijk partnership aan. LyondellBasell is gevestigd in de Botlek Europoort en is actief in de productie van plastic, chemicaliën en raffinage. Het bedrijf gaat samen met de Rotterdamse voetbalclub werken in projecten die gericht zijn op sportparticipatie, educatie en werkgelegenheid. LyondellBasell is daarnaast nu al zichtbaar zijn in De Kuip, al sinds de eerste thuiswedstrijd tegen FC Groningen.

Altijd iets teruggeven

Richard Roudeix, senior vice president olefins en polyolefins EAI bij LyondellBasell is enthousiast over de samenwerking: “LyondellBasell heeft als strategie altijd iets terug te geven aan de omgeving waar ons bedrijf actief is. Dit past bij de doelstellingen van de Feyenoord Foundation om gezondheid, educatie en economische groei te versterken in onze samenleving. Wij kijken uit naar al het goede dat voortkomt uit dit partnership en willen onze eigen mensen graag onderdeel laten uitmaken van de inspanningen.”

Perspectief bieden

Naast het maatschappelijk partnership zal LyondellBasell zichtbaar zijn tijdens wedstrijden van Feyenoord in De Kuip. Ook bij overige activiteiten voor supporters, zoals bijvoorbeeld de Open Dag, zal het bedrijf aanwezig zijn. Joris van Dijk, commercieel directeur van Feyenoord: “Feyenoord neemt al jaren haar verantwoordelijkheid in de ontwikkeling van de jeugd in Rotterdam. In deze moeilijke tijden zien we dat onze projecten meer nodig zijn dan ooit om perspectief te blijven bieden aan kinderen die in de wijken wonen waar we actief zijn. Het is fantastisch dat een wereldspeler als LyondellBasell ons steunt in onze missen om deze kinderen een betere toekomst te bieden.”

MEER NIEUWS

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...