fbpx

LyondellBasell doneert aan lokale voedselbanken in strijd tegen honger door COVID-19

LyondellBasell, één van de grootste kunststof-, chemische en raffinagebedrijven ter wereld, heeft in totaal € 68.500 gedoneerd aan Nederlandse Voedselbanken om mensen te helpen die getroffen zijn door het coronavirus. Onder meer de voedselbanken in Brielle, Spijkenisse en Hellevoetsluis ontvingen een donatie. Het bedrag is onderdeel van een wereldwijde donatie van 1,3 miljoen dollar om honger te bestrijden tijdens de wereldwijde pandemie. LyondellBasell ondersteunt hiermee voedselbanken in 17 landen en regio’s waar het bedrijf opereert.

Voedsel en materialen

Het doneren van fondsen voor voedsel is slechts één manier waarop LyondellBasell heeft gereageerd tijdens deze pandemie. Zo doneerde LyondellBasell in Nederland 1.375 kg materiaal voor de productie van gezichtsmaskers voor Nederlandse ziekenhuizen. “We doen een aantal dingen als reactie op COVID-19. Ervoor zorgen dat mensen die worstelen om aan hun dagelijkse behoeften te voldoen, voedsel op tafel hebben, is een manier waarop we helpen in de strijd tegen het virus,” zei Harm Dijkstra, site manager van LyondellBasell in Botlek. “De wereld staat nu voor veel uitdagingen en we willen helpen om ervoor te zorgen dat honger niet een van hen is”.

Basis voor medische hulpmiddelen

LyondellBasell’s producten worden gevonden in toepassingen die van cruciaal belang zijn voor de bescherming en het behoud van de gezondheid en veiligheid. Denk aan medische hulpmiddelen, beschermingsmiddelen, reinigingsmiddelen en diverse farmaceutische toepassingen. Materialen waaronder polypropyleenharsen worden gebruikt voor de productie van gesmolten vezels voor de filtratie van gezichtsmaskers. Masterbatch-producten worden gebruikt in ademende films voor beschermende pakken. Polypropyleen, ethyleenoxide en propyleenoxide worden gebruikt voor het maken van injectiespuiten, medische testkits, zepen, desinfecteermiddelen en andere producten.

 

 

 

 

MEER NIEUWS

  • Molecuul waterstof

Informatieavond Waterstof en Veilig Wonen voor bewoners

2 maart 2023 – De Rotterdamse haven speelt een belangrijke rol in de import en export van waterstof, een rol die de komende jaren alleen ...

  • Air Liquide

Air Liquide bereidt zich voor op afvangen CO2

20 februari 2023 – Gedurende een grote turnaround, een stillegging van de productie om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, heeft Air Liquide voorbereidingen getroffen voor een ...