fbpx

Koole neemt Maastank Botlek over

13 februari 2023 –De terminal van Maastank in de Botlek heeft een nieuwe eigenaar: Koole Terminals heeft de terminal overgenomen. Met deze overname beschikt Koole over 21 tankterminals in zeven Europese landen. Momenteel worden er plantaardige oliën, vetten en grondstoffen voor biobrandstoffen in de terminal opgeslagen. Koole heeft de tank overgenomen om de volgende stap in de energietransitie te zetten en haar klanten te kunnen blijven bedienen op het gebied van opslag en logistiek van bulkproducten.   

De Maastank-terminal was voor de overname eigendom van de Dekker Groep, een familiebedrijf dat al ruim 100 jaar werkt aan natuur-inclusieve en duurzame zand- en grindwinning langs de rivieren. De terminal heeft een capaciteit van ruim 87.000 kubieke meter. Zelf geeft CEO van Maastank, Jan Duel, aan: “Deze transactie getuigt van de waarde van het dienstenportfolio van Maastank. Ik ben trots op het getalenteerde team dat we hebben samengebracht en de terminal die we hebben ontwikkeld. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Koole Terminals de juiste partner is voor Maastank in de volgende fase van de reis van het bedrijf.”

Meer capaciteit door overname
De overname van de Maastank biedt het dienstenportfolio van Koole meer capaciteit en uitbreidingsvermogen in de Rotterdamse haven. De directeur van Koole, John Kraakman, geeft aan: “Om een toekomstgerichte infrastructuur en dienstenportfolio verder te ontwikkelen en te versterken, is het noodzakelijk om te blijven investeren in uitbreiding en het waarborgen van een optimale supply chain voor onze klanten in biobrandstofgrondstoffen en plantaardige olieproducten. Deze overname maakt het voor Koole mogelijk om de schaal en breedte van de aangeboden diensten in enkele van onze kernproductmarkten in Rotterdam verder te vergroten, waardoor de verdere groei van ons platform van terminals wordt gefaciliteerd.”

Bron tekst: Koole Terminals
Bron beeld: Koole Terminals

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...