fbpx

Koningin Máxima bezoekt Huntsman vanwege pilot met snelteststraat

De medewerkers van Huntsman mochten vorige week woensdag een hele bijzondere gast verwelkomen: koningin Máxima bezocht het bedrijf vanwege het succesvolle pilotproject Operatie Fastlane met een COVID19 teststraat op de plant.

Bij de teststraat van Huntsman Holland BV vertelden medewerkers aan de koningin hoe de ademtesten worden toegepast in de dagelijkse bedrijfsvoering en welk effect het testbeleid heeft op de onderhoudsstop en productie. Bij Huntsman zijn dagelijks 1000 externe aannemers op de site. Als extra voorzorgsmaatregel in de strijd tegen corona werd het sneltesten op de locatie ingevoerd. Kal Khogali, site manager van Huntsman Rotterdam, is heel blij met het bezoek van de koningin: “Dat de koningin erkenning toont voor deze pilot, is een enorme blijk van waardering voor de inzet die nodig was om dit project van de grond te krijgen. Een inzet die zowel onze gezondheid als onze operaties veiligstelt.”

Koningin Máxima bekijkt Operatie Fastlane

Dag en nacht testen

Huntsman werkt voor Operatie Fastlane samen met de Nederlandse overheid en het Nederlandse bedrijf Breathomix. In totaal werden vier testunits geplaatst. Huntsman is daarmee de enige site in Nederland waar 24 uur per dag wordt getest. Het sneltest apparaat detecteert geen aanwezigheid van het virus, maar signaleert wanneer mensen als gevolg van een virale infectie moeizamer ademhalen. Het testen duurt twee tot drie minuten, dan volgt direct de uitslag. Een negatieve test is vervolgens 48 uur geldig. Kan het apparaat niet met zekerheid stellen dat je niet besmet bent, dan volgt een doorverwijzing naar een gewone teststraat waar een PCR-test wordt afgenomen. De uitslagen worden niet met Huntsman gedeeld.

Logistieke vraagstukken

Voorzitter Ingrid Thijssen van VNO-NCW, als organisatie nauw betrokken bij Operatie Fastlane,  vertelde koningin Máxima tijdens haar bezoek over het belang van preventief testen op de werkvloer, hoe de ondernemersorganisaties de bedrijven daarbij ondersteunen en welke logistieke vraagstukken hierbij komen kijken. Daarnaast werd besproken welk perspectief de sneltesten verschillende sectoren zal bieden als de pilotprojecten succesvol zijn.

 

MEER NIEUWS

Nobian onderdeel van VN-campagne ‘Vision 2045’

30 mei 2024 - Nobian, mede gevestigd in het Botlek Europoort gebied, maakt deel uit van de VN-campagne 'Vision 2045'. Deze campagne viert het 100-jarig ...

Partijen bereiken overeenstemming over uitbreiding Botlek Stoomnetwerk

14 mei 2024 - Eind april is er overeenstemming bereikt over de uitbreiding van het Botlek Stoomnetwerk. AVR en Cabot produceren veel stoom met hun ...