fbpx

Huntsman dringt CO2 uitstoot terug dankzij nieuwe elektrische truck

Deze week nam Huntsman Corporation de eerste 50 tons zware elektrische trekker in Nederland in gebruik. Huntsman zet deze vrachtwagen in samen met Den Hartogh Logistics  voor het vervoer van polyurethaan in de Rotterdamse haven. Dit is de eerste vrachtwagen van dit formaat die in Nederland rijdt. Huntsman zet hiermee een belangrijke stap in het terugdringen van de CO2- uitstoot.

De elektrisch aangedreven trekker heeft dankzij de grotere batterij een actieradius van 150 kilometer. Daarnaast heeft hij een grotere trekkracht. Hij kan tijdens het laden en lossen snel worden opgeladen, wat hem geschikt maakt om de regio Rotterdam te bedienen. De truck is mede tot stand gekomen door ondersteuning vanuit het demonstratieprogramma DKTI 2 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. DKTI-transport ondersteunt een breed scala aan projecten voor duurzaam vervoer, waarvan de innovatie nog niet of nog maar pas op de markt is. De regeling richt zich op werktuig- of transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot.

Duurzame vervoersoplossingen

European Logistics Manager Leen Wendels van Huntsman is trots op het initiatief: “Wij zoeken als bedrijf altijd naar duurzame verbeteringen binnen ons goederenvervoer, zoals het vervoer via trein en binnenvaart, samen met ons uitgebreide netwerk van logistieke dienstverleners. Deze gezamenlijke proef met de E-truck is daar een nieuw en fantastisch voorbeeld van; een veelbelovend initiatief dat potentieel tot een grote omslag in de uitstoot van CO2 kan betekenen.”

 

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...