fbpx

HES breidt opslag biobrandstoffen in de Botlek uit

24 augustus 2022 – HES Botlek Tank Terminal gaat een aantal opslagtanks geschikt maken voor de opslag van biobrandstoffen. Een mooi project dat aansluit bij de groeiende behoefte naar opslag voor schonere brandstoffen..

De opslagtanks die worden aangepast hebben een totale opslagcapaciteit van 90.000 kubieke meter. Wanneer het project is afgerond, is 35% van de totale opslagcapaciteit geschikt voor de opslag van biobrandstoffen.

Flinke klus
Het project heeft de naam ‘Tank Put 10’.Het gaat hier niet alleen om het verwarmbaar maken van de tanks maar ook de leidinginfrastructuur op de terminal en de steigercapaciteit moet worden aangepast.  Een flinke klus die behoorlijk veel invloed heeft op de huidige infrastructuur. Voor dit project werkt HES samen met DCC, Altrad Services, Verwater Industrial Services, BAM en LC Engineers & Consultants. De werkzaamheden zijn vanaf de A15 goed te zien, want de tanks staan precies langs de weg. HES verwacht eind 2022 de tanks weer in gebruik te kunnen nemen.

Bron tekst: HES
Bron beeld: HES

MEER NIEUWS

  • Vragen uit de buurt energietransitie

Vragen uit de buurt | Wat doen bedrijven in de Botlek Europoort aan de energietransitie

29-12-2022 – Burengesprek Botlek Europoort wil bedrijven, overheden en omwonenden met elkaar verbinden én in gesprek brengen. Daarom reizen wij af naar omliggende gemeenten om ...

  • Vragen uit de Buurt | Aan welke veiligheidseisen moeten bedrijven voldoen?

Vragen uit de buurt | Aan welke veiligheidseisen moeten bedrijven voldoen?

21-12-2022 – Een open en constructief gesprek voeren tussen bedrijven, overheden en omwonenden, dat is het doel van Burengesprek Botlek Europoort. Daarom verzamelen wij in ...