fbpx

HES breidt opslag biobrandstoffen in de Botlek uit

24 augustus 2022 – HES Botlek Tank Terminal gaat een aantal opslagtanks geschikt maken voor de opslag van biobrandstoffen. Een mooi project dat aansluit bij de groeiende behoefte naar opslag voor schonere brandstoffen..

De opslagtanks die worden aangepast hebben een totale opslagcapaciteit van 90.000 kubieke meter. Wanneer het project is afgerond, is 35% van de totale opslagcapaciteit geschikt voor de opslag van biobrandstoffen.

Flinke klus
Het project heeft de naam ‘Tank Put 10’.Het gaat hier niet alleen om het verwarmbaar maken van de tanks maar ook de leidinginfrastructuur op de terminal en de steigercapaciteit moet worden aangepast.  Een flinke klus die behoorlijk veel invloed heeft op de huidige infrastructuur. Voor dit project werkt HES samen met DCC, Altrad Services, Verwater Industrial Services, BAM en LC Engineers & Consultants. De werkzaamheden zijn vanaf de A15 goed te zien, want de tanks staan precies langs de weg. HES verwacht eind 2022 de tanks weer in gebruik te kunnen nemen.

Bron tekst: HES
Bron beeld: HES

MEER NIEUWS

  • AVR en HaloSep werken samen aan een circulaire toekomst

AVR en HaloSep werken samen aan een circulaire toekomst

21 juli 2022 – Restafvalverwerkingsbedrijf AVR en het Zweedse HaloSep, een dochterbedrijf van recyclinggigant Stena Metall Group, gaan met elkaar in zee. AVR bekijkt of ...

  • Air Products en Gunvor Petroleum Rotterdam

Air Products en Gunvor werken samen aan groene waterstofterminal in Rotterdam

29 juni 2022 – Air Products en Gunvor Petroleum Rotterdam hebben een ontwikkelingsovereenkomst getekend voor een nieuwe importterminal voor groene waterstof. Deze samenwerking is tot ...