fbpx

Focus op veiligheid bij onderhoudsstop LANXESS

16-05-2022 – LANXESS is begonnen met de voorbereidingen op een onderhoudsstop van de fabriek. Iedere vier jaar start de cyclus opnieuw: het stilleggen van de productie om in vier weken 800 onderhoudspunten uit te voeren, goed voor meer dan 40.000 uur aan werkzaamheden. Tijdens deze onderhoudstop ligt de focus op veiligheid, milieu en betrouwbaarheid. Door de fabriek te onderhouden, waarborgt LANXESS een veilige omgeving voor haar medewerkers en omwonenden.

Het stoppen, reinigen en veilig opleveren van de fabriek start op 20 mei 2022 en heeft een doorlooptijd van ruim een week. Hierna wordt de fabriek overgedragen aan de stoporganisatie voor het verwerken van de ruim 800 items. Denk hierbij onder meer aan het inspecteren of vervangen van tanks, leidingen, warmtewisselaars en kleppen.

Diverse externe firma’s
Gedurende deze periode zijn er ruim 300 medewerkers van diverse externe firma’s die LANXESS assisteren bij het uitvoeren van deze werkzaamheden. Denk aan stellingbouwers, industriële reiniging, kranen, monteurs en andere speciale vakgebieden. Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd, omstreeks 22 juni 2022, worden alle systemen van de fabriek getest en weer in bedrijf genomen.

Dit hele proces kan alleen veilig en succesvol verlopen als LANXESS en alle contractorfirma’s als één team werken volgens de opgestelde planning en veiligheidsregels die gezamenlijk zijn uitgewerkt.

Bron: LANXESS
Beeld: LANXESS

 

MEER NIEUWS

  • Save the date fysieke bijeenkomst

Save the date Fysieke Bijeenkomst

31-8-08-2023 – Het is zo ver, op dinsdagavond 31 oktober opent Huntsman haar deuren voor de fysieke bijeenkomst van Burengesprek Botlek Europoort. Gedurende deze avond ...

  • Geluidsscherm Knooppunt Rozenburg

Volgende stap geluidsscherm knooppunt Rozenburg

4 augustus 2023 – Op donderdag drie augustus is Rijkswaterstaat begonnen met het plaatsen van zo’n vijftig buispalen die dienen als fundering van een nieuw ...