fbpx

DCMR kinderraad op bezoek bij Bluecity010

12 april 2023 – Op woensdag 22 maart heeft de DCMR Kinderraad een bezoek gebracht aan BlueCity010, een broedplaats voor circulaire innovatie. De kinderen kregen een rondleiding en maakten kennis met de circulaire economie. Zo leerden ze alles over de duurzame manier waarop bedrijven met grondstoffen omgaan én kregen ze de ruimte om vragen te stellen.

In de komende periode gaat de DCMR Kinderraad in gesprek met drie bedrijven om hen te beoordelen op het gebied van duurzaamheid. De DCMR Kinderraad vindt het belangrijk dat bedrijven die een stap extra zetten voor een beter milieu daarvoor worden beloond. Om de bedrijven te kunnen beoordelen, ontwikkelden de kinderen een duurzaamheidschecklist. Hiervoor gebruikten ze ook de kennis die ze bij BlueCity010 hebben opgedaan. Het bedrijf dat op basis van hun checklist het meest duurzaam uit de verf komt, wordt beloond met een shout-out. Door bedrijven op deze manier in het zonnetje te zetten, willen de kinderen andere bedrijven stimuleren om ook duurzamer te worden.

Kinderen aan zet
In 2018 heeft DCMR in samenwerking met de Kleine Ambassade de Kinderraad in het leven geroepen om hen mee te laten denken over het Rijnmond van de toekomst. Zij krijgen ten slotte te maken met de gevolgen van beslissingen die nu worden genomen. De Kinderraad bestaat uit 15 kinderen uit groep 7, 8 en de brugklas en wordt jaarlijks opnieuw gekozen. Doordat kinderen een eigen kijk op de wereld hebben, kunnen zij op een creatieve wijze volwassenen aan het denken zetten. In 2019 heeft de Kinderraad geadviseerd om een spreekbeurtpakket op te zetten om op jonge leeftijd al te beginnen met informeren op scholen.

Bron: DCMR
Beeld: Mladen Pikulic

MEER NIEUWS

  • Ducor

Ducor neemt volgende stap in aanpak verlies van granulaatkorrels

30 maart 2023 – Op het terrein van Ducor Petrochemicals is vorige week een Truck Blow Off Station, TBOS-installatie, in gebruik genomen. Dit systeem zorgt ...

  • Molecuul waterstof

Informatieavond Waterstof en Veilig Wonen voor bewoners

2 maart 2023 – De Rotterdamse haven speelt een belangrijke rol in de import en export van waterstof, een rol die de komende jaren alleen ...