fbpx

DCMR controleert vuurwerkopslag in haven

Door het verbod op vuurwerk zullen mogelijk containers met vuurwerk in de haven blijven staan. DCMR, verantwoordelijk voor de veiligheid in de haven, verwacht echter geen problemen. Vanaf het moment dat het kabinetsvoorstel bekend werd, heeft DCMR zich voorbereid op de nieuwe situatie.

Als er geen vuurwerkverkoop is, kan er voorraad in de haven blijven liggen. DCMR heeft contact gezocht met de op- en overslagbedrijven in de haven om te kijken of er knelpunten zijn op het gebied van veiligheid. Die is DCMR nog niet tegengekomen. De organisatie zal wel extra vaak controleren of er voorraden consumentenvuurwerk zijn in de haven en of die veilig zijn opgeslagen. Als de bedrijven aan de eisen voldoen, levert de opslag in principe geen problemen op. Met de verkooppunten is DCMR ook in gesprek. Wanneer daar voorraad ligt, moet die ook veilig zijn opgeslagen.

Toezicht programma

Het toezicht programma op de veiligheid voert DCMR uit door vergunningen te verlenen en te controleren of bedrijven zich aan die vergunningen houden. De basis voor die vergunningen is de Havenverordening, opgesteld door de gemeente Rotterdam. In de Havenverordening staan algemene regels over wat bedrijven in de haven wel en niet mogen. Zo mogen risicovolle stoffen niet in de buurt van andere risicostoffen staan. Bedrijven mogen ze ook niet neerzetten aan de rand van een terrein, waar de containers makkelijker te bereiken zijn van buitenaf.

MEER NIEUWS

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...

Climax Molybdenum bouwt nieuwe installatie voor 75% verdere verlaging van uitstoot zwaveldioxide

9 april 2024 - Climax Molybdenum produceert al 60 jaar molybdeenproducten in de Botlek. Molybdeen is een metaal dat lijkt op vele andere metaalsoorten, maar ...