fbpx

Constructieteam levert maatwerk bij Vopak     

10-12-2021 – Maar liefst 13.000 kilo weegt het nieuwe bordes dat Vopak onlangs liet installeren. Het is onderdeel van de upgrade van de TTR terminal van Vopak in Rotterdam om de terminal toekomstbestendig te maken.

Het bordes is een prefab constructie die werd ontworpen met behulp van 3D. De constructie paste bij het plaatsen volgens Vopak als een handschoen. Vopak schakelde De Bruin Piping & Construction en Voscon VBS in voor het bouwen en plaatsen van het bordes.

Het bordes biedt straks ondersteuning aan de innovatieve geautomatiseerde 3-wegkleppen waarvan de terminal wordt voorzien. Deze zijn geschikt voor ‘pigs’ die leidingen van binnen reinigen, zonder deze te openen. Ook kan Vopak dankzij deze kleppen product in verschillende richtingen verpompen. Dit zorgt onder meer voor een duurzame prestatie, een gesloten systeem voorkomt emissies. Het is bovendien veiliger.

In deze video is te zien hoe de constructie geplaatst is:

MEER NIEUWS

(Video) De bewonersbijeenkomst van 29 januari

9 februari 2024 – Op maandagavond 29 januari vond bij Muziektheater de Ontmoeting in Rozenburg de fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek plaats. Een avond vol ...

Goede discussies dragen bij aan succesvolle bewonersbijeenkomst

7 februari 2024 - Op maandagavond 29 januari was het zover, de tweede fysieke bewonersbijeenkomst van het Burengesprek Botlek Europoort bij Muziektheater de Ontmoeting te ...