fbpx

AVR gaat weer samenwerking aan met The Ocean Cleanup

Afvalverwerker AVR heeft een overeenkomst gesloten met The Ocean Cleanup, de non-profit organisatie die technologie ontwikkelt om plastic te verwijderen uit de wereldzeeën. AVR stelt een locatie beschikbaar waar het opgevangen afval wordt onderzocht en geanalyseerd.  AVR werkte eerder al samen met de organisatie, het bedrijf stelde eerder al containers beschikbaar waar het op zee gevonden afval in kon worden opgeslagen.

Elk jaar komen miljoenen tonnen plastic in de oceanen en zeeën terecht, met ernstige gevolgen voor ecosystemen, de gezondheid van mens en dier en economieën. De Nederlandse organisatie The Ocean Cleanup bedenkt oplossingen om het plastic afval uit de zeeën en rivieren te vissen. Maar dat afval moet vervolgens ook ergens naartoe worden gebracht en daarom heeft The Ocean Cleanup nu een deal met AVR gesloten, waar het afval opgeslagen, onderzocht en gesorteerd wordt. Het afval wordt vervolgens vervoerd naar recyclingbedrijven en onderzoeksinstellingen, specialistische bedrijven op het gebied van verwerken en hergebruiken van plastic. De bedoeling is dat het plastic zoveel mogelijk wordt hergebruikt in nieuwe producten. AVR zal het materiaal van The Ocean Cleanup dus niet verbranden.

Passende samenwerking

AVR is blij en trots dat het op deze manier een steentje kan bijdragen aan het grote probleem van plastic in zee. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR: “The Ocean Cleanup is een organisatie die wereldwijd opzien baart, omdat zij op een innovatieve manier plastic uit zee haalt. De samenwerking past heel goed in onze doelstelling om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld waarin niets onbenut blijft. Wij leveren als afvalverwerker op grote schaal warmte en vangen CO2 op voor hergebruik in de glastuinbouw. Daarnaast hebben wij Nederlands grootste plastic scheidingsinstallatie die plastic uit huishoudelijk afval haalt.”

 

 

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...