fbpx

AVR beklimt Prestatieladder Socialer Ondernemen

Een duurzame wereld waar al het afval benut wordt, dat is het doel van afvalverwerkingsbedrijf AVR. Het bedrijf zet afval om in energie en grondstoffen. Maatschappelijk ondernemen is een kernwaarde van het bedrijf, op het gebied van milieu en mens. Daarom heeft het bedrijf de aspirant-status bereikt op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO).

De PSO is een objectief en wetenschappelijk onderbouwd keurmerk van TNO. De PSO maakt inzichtelijk in welke mate een onderneming sociaal onderneemt. Het doel is meer mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan werk te helpen. AVR doet dit door werkplekken te faciliteren, maar ook door leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. De aspirant-status geeft aan dat AVR onafhankelijk getoetst is door een certificerende instelling. Hieruit blijkt dat het bedrijf heeft bewezen dat het is gestart met socialer ondernemen. Het behalen van de aspirant-status houdt ook in dat AVR binnen twee jaar toegroeit naar een tredeniveau op de PSO-Prestatieladder. Voor elke stap hoger op de Prestatieladder betekent het dat we meer werkgelegenheid bieden aan mensen uit de PSO-doelgroep.

Zonnepanelen zorgen voor duurzaam rijden

Ook het milieu blijft een voortdurend aandachtpunt van AVR. Een CO2 neutrale voetafdruk is het doel van het bedrijf en dankzij zonnepanelen op het dak van een van de vestigingen van AVR is dat doel weer een stapje dichtbij. De elektriciteit voor de laadpalen van AVR werd al voor ongeveer 50%  opgewekt door de eigen restafval- en biomassaverbrandingsinstallaties. Dankzij zonnepanelen op het dak van het overslagstation aan de Brielselaan in Rotterdam wordt nu voldoende elektriciteit opgewekt voor de laadpalen van de elektrische auto’s van AVR. Een eventueel overschot wordt aan het Nederlandse elektriciteitsnet geleverd. Voor deze levering aan het net krijgt AVR zogenaamde garanties van oorsprong als bewijs dat wij duurzame elektriciteit hebben geleverd. Voor elke Megawattuur dat met zonne-energie is opgewekt, ontvangen we één garantiecertificaat. Inmiddels heeft AVR voldoende garantiecertificaten ontvangen om het totale verbruik van onze laadpalen tot 100% te vergroenen. Met deze extra zonne-energie rijdt dus iedereen die vorig jaar zijn of haar auto bij AVR heeft opgeladen 100% duurzaam.

In het jaarbericht 2020: Duurzaam Veranderen lees je nog meer over de duurzame bedrijfsvoering van AVR.

MEER NIEUWS

  • Eerste webinar Burengesprek Botlek Europoort

Eerste editie Burengesprek webinar groot succes

Boeiende gesprekken en openhartige verhalen: de eerste webinar van Burengesprek Botlek Europoort was een succes. Op 31 maart namen verschillende gasten plaats aan tafel bij ...

  • Webinar Burengesprek Botlek Europoort

Burengesprek Botlek Europoort webinar: veiligheid en de toekomst

Nog heel even en dan is de eerste Burengesprek Botlek Europoort webinar een feit. Een live bijeenkomst, zoals veel omwonenden dat nog kennen van de Klankbordgroep Rozenburg, is op korte termijn niet mogelijk. Om omwonenden en bedrijven toch de kans te geven om met elkaar in gesprek te gaan, organiseert Burengesprek Botlek Europoort op 31 maart van 19.00 uur tot 20.00 uur een online bijeenkomst. Onderwerpen van gesprek zijn onder meer COVID-19 & veiligheid en een duurzame toekomst.