fbpx

Air Products levert waterstof tijdens de Winterspelen

4-2-2022 – Nog heel even en de Olympische winterspelen in China gaan van start. Die winterspelen zullen dankzij de inzet van waterstof minder uitstoot genereren. De Chinese stad Zhangjiakou, één van de steden waar de spelen plaatsvinden, investeerde in bussen op waterstof, nieuwe waterstoftankstations, een gebouw in het Olympisch dorp op H2 en de wereldberoemde vlam op waterstof. Air Products tekende voor de bouw van een hypermodern waterstof tankstation, dat eerste in zijn soort is.

De nieuwste technologie werd toegepast bij de aanleg van de verschillende waterstoftankstations. De tankstations zijn strategisch geplaatst bij de Taizicheng Service Area van Zhangjiakou, waar veel skiwedstrijden zullen plaatsvinden. De tankstations zijn een gezamenlijk project met lokale partijen en hebben een capaciteit van 200 kilo waterstof per dag met een druk van 70MPA.

Duurzame energie
Zhangjiako demonstreert tijdens de spelen aan de hele wereld hoe waterstof kan worden toegepast als duurzame energie. Air Products directeur Seifi Ghasemi voelt zich vereerd dat Air Products kan bijdragen aan dit internationale platform voor een schonere toekomst op het gebied van energie: “Dit tankstation is een symbool voor ons hogere doel: een leidende rol spelen in het stimuleren van duurzame energie en het aanpakken van uitdagingen op het gebied van het milieu.”

Olympisch veteraan
Air Products is geen nieuwkomer op het gebied van waterstof; de multinational heeft al meer dan zestig jaar ervaring met de brandstof. Het bedrijf was ook al eerder betrokken bij de Olympische Spelen, in 2008 bouwde het in Beijing al een waterstof tankstation dat toen uniek was in China.

 

MEER NIEUWS

  • Air Products en Gunvor Petroleum Rotterdam

Air Products en Gunvor werken samen aan groene waterstofterminal in Rotterdam

29 juni 2022 – Air Products en Gunvor Petroleum Rotterdam hebben een ontwikkelingsovereenkomst getekend voor een nieuwe importterminal voor groene waterstof. Deze samenwerking is tot ...

  • Vragen uit de buurt | Waarom moet er afgefakkeld worden?

Vragen uit de buurt | Waarom moet er afgefakkeld worden?

20-06-2022 - Het doel van Burengesprek Botlek Europoort is een open en constructief gesprek voeren tussen bedrijven, overheden en omwonenden. Om die reden gaan wij ...