fbpx

Air Products levert waterstof tijdens de Winterspelen

4-2-2022 – Nog heel even en de Olympische winterspelen in China gaan van start. Die winterspelen zullen dankzij de inzet van waterstof minder uitstoot genereren. De Chinese stad Zhangjiakou, één van de steden waar de spelen plaatsvinden, investeerde in bussen op waterstof, nieuwe waterstoftankstations, een gebouw in het Olympisch dorp op H2 en de wereldberoemde vlam op waterstof. Air Products tekende voor de bouw van een hypermodern waterstof tankstation, dat eerste in zijn soort is.

De nieuwste technologie werd toegepast bij de aanleg van de verschillende waterstoftankstations. De tankstations zijn strategisch geplaatst bij de Taizicheng Service Area van Zhangjiakou, waar veel skiwedstrijden zullen plaatsvinden. De tankstations zijn een gezamenlijk project met lokale partijen en hebben een capaciteit van 200 kilo waterstof per dag met een druk van 70MPA.

Duurzame energie
Zhangjiako demonstreert tijdens de spelen aan de hele wereld hoe waterstof kan worden toegepast als duurzame energie. Air Products directeur Seifi Ghasemi voelt zich vereerd dat Air Products kan bijdragen aan dit internationale platform voor een schonere toekomst op het gebied van energie: “Dit tankstation is een symbool voor ons hogere doel: een leidende rol spelen in het stimuleren van duurzame energie en het aanpakken van uitdagingen op het gebied van het milieu.”

Olympisch veteraan
Air Products is geen nieuwkomer op het gebied van waterstof; de multinational heeft al meer dan zestig jaar ervaring met de brandstof. Het bedrijf was ook al eerder betrokken bij de Olympische Spelen, in 2008 bouwde het in Beijing al een waterstof tankstation dat toen uniek was in China.

 

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...