fbpx

Air Liquide bereidt zich voor op afvangen CO2

20 februari 2023 – Gedurende een grote turnaround, een stillegging van de productie om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, heeft Air Liquide voorbereidingen getroffen voor een nieuwe innovatie. De marktleider op het gebied van industriële en medische gassen maakt zich gereed voor het afvangen van CO2 uit de waterstofinstallatie. Naast deze turnaround, waar Air Liquide is bijgestaan door Mourik, vond er ook nog regulier onderhoud plaats bij het bedrijf.

De afgelopen jaren is Air Liquide al bezig geweest met het reduceren van de CO2-uitstoot. Zo werd er onder andere het Hytrucks-project gelanceerd. Hierbij moedigt Air Liquide transportbedrijven, door middel van het bouwen van speciale tankstations voor waterstof, aan om vrachtwagens op waterstof in te zetten. Het doel van Air Liquide: een aanzienlijke vermindering van CO2-uitstoot in 2035.

In het kader van Porthos is Air Liquide momenteel bezig met een nieuw project: CO2 afvangen uit hun waterstofinstallatie. Door aanpassing in de installatie filtert de producent CO2 uit de restgassen van de fabriek. Voor dit project wordt CO2 afkomstig uit de Rotterdamse haven getransporteerd via pijpleidingen naar en opgeslagen in lege gasvelden onder de Noordzee.

Bron: Air Liquide
Beeld: Air Liquide

MEER NIEUWS

Eerste boring Porthos is een feit

15 april 2024 - Op zaterdag 13 april was het zo ver, de eerste boring voor Porthos is een feit. Op de Maasvlakte is een ...

Vergunning voor ammoniaktank OCI Terminal Europoort

10 april 2024 - OCI Terminal Europoort heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een nieuwe, grote ammoniaktank. Deze tank krijgt een opslagcapaciteit van ...