fbpx

Aankondiging waterstoftankstationnetwerk Air Products

8 augustus 2024 – Air Products is van plan een Europees netwerk van tankstations voor waterstof te bouwen. De tankstations komen langs belangrijke transportroutes in Europa. Air Products werkt aan de bouw van een waterstoftankstation in Rotterdam voor zwaar transport.

Als onderdeel van het Europese waterstofnetwerk bouwt Air Products twee waterstoftankstations in Rotterdam (Nederland) en Hürth (Duitsland). Het bedrijf is ook van plan om waterstoftankstations te installeren in de havens van Gent en Zeebrugge.

Deze waterstof zal worden geleverd vanuit het wereldwijde leveringsnetwerk van Air Products. Dit kan een tweede waterstofliquefactie-installatie omvatten die het bedrijf bouwt in de haven van Rotterdam. In dit type fabriek wordt gasvormige waterstof omgezet in vloeibare vorm door afkoeling tot extreem lage temperaturen. Met de bouw van deze tweede fabriek verdubbelt Air Products de totale capaciteit van vloeibare waterstof in Europa.

Beeld: Air Products

 

MEER NIEUWS

  • Burengesprek - AVR

Afvalverwerkingsbedrijf AVR Rozenburg verwerkt weer restafval

11 oktober 2024 – De zogeheten ‘Energy-From-Waste’ installatie van AVR Rozenburg, die afval verwerkt en energie in de vorm van processtoom en stadswarme levert, is ...

Stof vrijgekomen op Vondelingenplaat in Rotterdam

7 oktober 2024 – Maandagmiddag, rond 12.30 uur, is tijdens het lossen van een schip aan de Vondelingenweg in Rotterdam een stof vrijgekomen. De deeltjes ...