fbpx

44ste Editie van de Wereldhavendagen zowel digitaal als live te bezoeken

Vorig jaar moesten we de Wereldhavendagen een jaar missen, maar dit jaar kunnen we gelukkig weer genieten van het spectaculaire event dat een mooie inkijk geeft in het reilen en zeilen van de Rotterdamse haven. Omdat grote publieksevenementen nog niet als vanouds georganiseerd kunnen worden, heeft deze 44ste editie wel een iets andere vorm. De Wereldhavendagen worden mede mogelijk gemaakt door Burengesprek deelnemers Vopak en Huntsman.

Geen groot vuurwerk en geen drommen mensen op de kades, het fysieke programma van de Wereldhavendagen is wat meer ingetogen dan in voorgaande jaren. Desalniettemin zijn er een heleboel leuke en interessante zaken te beleven. Neem een kijkje bij de Koninklijke Marine, vaar mee op de verschillende schepen die je de haven vanaf het water laten zien of stap in een helikopter voor een blik van bovenaf! Er zijn ook verschillende excursies en fiets- of wandeltochten beschikbaar. Zo is er ook een excursie naar Burengespreks eigen Huntsman (deze is helaas al volledig volgeboekt). Het volledige programma vind je hier.

De haven bezoeken vanuit je huiskamer

De Wereldhavendagen liever vanuit je veilige stoel bezoeken is ook mogelijk. Er is een uitgebreid digitaal programma. Zo zal cabaretier Richard Groenendijk zaterdag 4 september een speciale online show presenteren. Hij zal er live gasten ontvangen, een razende reporter toont toffe plekken in de stad en er is een havenquiz waarmee mooie prijzen te winnen zijn. Via een livestream kun je zaterdag 4 september de aankomst van de Ever Ace volgen, het grootste containerschip ter wereld. Daarnaast zijn er tal van toffe filmpjes te vinden op de website, waaronder een video van Burengesprek deelnemer Vopak over de renovatie van de zeesteiger in de Europoort, de nieuwe styreen opslagfaciliteit in de Botlek en Vopak operator Dave neemt je mee tijdens zijn werk.

Over de Wereldhavendagen 2021

De Wereldhavendagen vinden plaats op verschillende plekken in en om de haven van Rotterdam van vrijdag 3 september tot en met zondag 5 september. Op de website kun je kaartjes of een tijdslot reserveren voor de verschillende activiteiten.

MEER NIEUWS

Bedrijfsbezoek Kemira Botlek Rotterdam 11 juni

2 mei 2024 - Op 11 juni 2024 (16:00-18:00 uur) staat er bij Kemira Botlek Rotterdam een bedrijfsbezoek gepland! Een unieke kans om een fabriek ...

Alles over waterstof en de energietransitie in de Botlek-Europoort: Expert Freddy Koetse (Air Products) aan het woord

25 april 2024 - Wellicht is het één van de meest besproken onderwerpen van de havenindustrie: waterstof. Met oog op de energietransitie is dit een ...