fbpx
Hester 342020-04-23T10:32:43+02:00

Project omschrijving

Home>Verhalen>Hester 34

Hester 34

“We hebben er nooit over gedacht om ergens anders te gaan wonen, hier hoorden we thuis”

“Ik woon al mijn hele leven in Rozenburg. Ik ben alleen even weggeweest om een vak te leren. In Brabant ging ik in de leer bij een timmerman, familie van mijn vader. Datzelfde vak heb ik mijn hele leven lang uitgevoerd, met plezier. Nog steeds wil ik wel eens een hamer in de hand nemen, laatst heb ik voor mijn kleinzoon een tafel getimmerd voor zijn racebaan.”

“Toen ik terugkwam uit Brabant ben ik getrouwd met Aleida, met wie ik vier kinderen heb gekregen. We hebben er nooit over gedacht om ergens anders te gaan wonen, hier hoorden we thuis. In de loop der jaren heb ben we het enorm zien veranderen. De haven groeide en de industrie nam toe. Daar waren we niet altijd blij mee. Tegelijkertijd leverde het wel veel werk op voor mensen uit de omgeving. Ik ben wel ongerust geweest, wat gebeurt er als het misgaat? Ik ben blij dat we nu beter weten wat er allemaal gebeurt, daar in het industrie gebied. Het stelt me toch gerust, ook al weet ik dat er ook dingen mis kunnen gaan.

Mijn kinderen zijn hier bijna allemaal weggetrokken. Ze wonen in Dordrecht en in Rotterdam. Dat begrijp ik wel, dit is natuurlijk maar een klein dorp. Als je jong bent, is de wereld vol mogelijkheden, dan wil je de wijde wereld in. Maar ik ben altijd tevreden gebleven. Het is een dorp waar de meeste mensen elkaar kennen en er is veel groen in de omgeving. Vroeger was het gezelliger, maar het blijft een fijne plek om te wonen.”

Project details

Categorieën:

Share This Story, Choose Your Platform!